jueves, 22 de marzo de 2018

Avorriment a l'aula


Aquest vídeo exposa la importància de que devem canviar l'educació predominant d'avui dia, gràcies a la informació que tenim hui dia, tant en tecnologia com en els estudis del cervell, que diu que les emocions tenen un fort impacte en els aprenentatges i la creativitat dels nens, lògicament si tenim xiquets avorrits a l'aula, El que tenim són xiquets que no aprenen. Per això, és fonamental estimular les habilitats i capacitats individuals de cada nen i al seu torn és tenen que treballar les emocions i la creativitat.

L'objectiu principal de l'escola deuria ser crear infants integres i feliços, que siguen capaços de cercar en ells mateixos, que descobreixin..

Per indagar una mica mes en el tema m'agradaria compartir aquest video de KenRobinson. Expert en creativitat, qualitat de l'ensenyament i recursos humans.


Com a reflexió final puc dir que el verdader aprenentatge implica acció i mai ha de ser avorrit. La classe ideal per mi és la que dóna un paper actiu als xiquets, crea experiències d'aprenentatges, cooperativa, fa servir eines audiovisuals .. Una escola on el professor és el guia dels aprenentatges , una aula ludica i motivadora.


Vídeo aula ludica y motivadora:




lunes, 19 de marzo de 2018

Mètode científic

Mètode científic

En la entrada anterior del blog vaig fer una xicoteta introducció del concepte i hui aprofundirem un poc més.

Resultado de imagen de pensar gifEl concepte mètode prové del grec methodos ( cami o via) i fs referència al mitjà que s'utilitza per arribar a una certa meta. Científic, per altra banda, és l'adjectiu que esmenta el vinculat a la ciència ( un conjunt de tècniques i procediments que s'empren per produir coneixement).
El mètode científic, per tant, es refereix a la sèrie d'etapes que cal recórrer per obtenir un coneixement vàlid des del punt de vista científic utilitzant instruments que resulten fiables. El que fa aquest mètode és minimitzar l'influència de la subjectivitat del científic en el seu treball.



Entre els passos necessaris que conforme el mètode científic, es troben:

L'observació: L'investigar ha d'apel.lar als seus sentits per estudiar el fenomen de la mateixa manera en què aquest es mostra en la realitat.
Resultado de imagen de observación gif
Preguntes: Partint de les observación, el científic ha d'extreure els principis prticulars.
 Resultado de imagen de pregunta gif

El planteament d'una hipòtesi: Sorgit de la pròpia observació
Resultado de imagen de Hipotesis gif

Experimentació:

Resultado de imagen de experimentacion

conclusió: Teoria científica.
 Imagen relacionada
Ací us deixe unes activitats per als més menuts:








domingo, 18 de marzo de 2018

Mor lentament



Mor lentament qui no viatja,
qui no llegeix,
qui no escolta música,
qui no troba encant en si mateix.


Mor lentament qui destrueix
el seu amor propi,
qui no es deixa ajudar.


Mor lentament qui es transforma
en esclau de l’hàbit
repetint cada dia els mateixos senders,
qui no canvia de rutina,
no s’arrisca a vestir un nou color
o no conversa amb qui desconeix.


Mor lentament qui evita una passió
i el seu remolí d’emocions;
aquelles que rescaten la lluentor dels ulls
i els cors decaiguts.


Mor lentament qui no canvia la vida
quan està insatisfet
amb la seva feina, o el seu amor,
qui no arrisca el segur per l’incert
per anar darrere un somni,
qui no es permet,
almenys una vegada a la vida,
fugir dels consells sensats.


VIU AVUI!!








martha medeiros. Mai es fieu de les coses que et diuen, fins que ho comproves, perquè esta poesia no es de pablo neruda, no podem fiar-nos de lo primier que troben pern internet!
començem la primera pràctica: La caixa negra!!!

La pràctica tracta de que dins d'una caixa hi ha algo, però no sabem que es.. i sense obrir la caixa com ho podries adivinar?

Fent hipotesis!!

Imagen relacionada



Mètode científic:



1. Quines coses puc fer per saber el contigut de la caixa?

- escoltar amb atenció i menegar-la.

- imaginar-me que hi ha dins.

- Agafar-la per a comprovar si pesa o no pesa. que podria ser.. depenent del pes.


2. Relació que podem fer:

- aparells de mesura

- menejar-la- acció la mà.

- escoltar-la- la orella.

- comprovar el pes amb la mà.

-- comparativa ... mà i orella.

3. acció relaitzada amb la caixa i resultat obtingut.

Jo per més que ho he intentat no ho he encertat i vosaltres??

Maria Montessori


Resultado de imagen de biografia maria montessori resumen


Avui he assistit a una conferència del mètode montessori i he de dir que m'ha paregut molt interessant i si no la coneixeu ara aneu a conèixer-la ara mateix!


Maria Montessori va ser una pedagoga italiana que va renovar l'ensenyament desenvolupant un particular mètode, que s'aplicaria inicialment en escoles primàries Italianes i més tard a tot el món. Este mètode estava dirigit especialment a nens en l'etapa preescolar, es basava en el foment de la iniciativa i la capacitat de resposta del xiquet a través de l'us d'un materia didàctic.


El mètode consistia en desenvolupar l'autonomia del xiquet, que trobava a la ''casa'' el material per a fer l'exercici dels sentits, els objectes apropiats a les seues aficions i ales seues proporcion físiques i les possibiitats d'aplicar-se, amb el seu treball personal i segons la seua lliure elecció, a la solució de problemes pràctics interessants, mijançant el variat material disponible.


Per entrendre-ho millot ací teniu uns vídeos:



Un dia en un aula Montessori:


Listones montessori:









La ignorància és atrevida



la reflexió que podem treure de este corto és que la ignorancia es atrevida i en part.. la culpa és dels pares, negligents i ignorants que malcrien al fills, perquè la educació s'aprén al cole però també s'aprèn en casa i moltes vegades el pares creuen que tot ho tenen que adquirir a l'escola i no és així, perqué te que ser una col.laboració entre familia i escola per a que eixos xiques no seguixen transmeten els erros que s'han trasmet de generació en generació, perquè un cervell desnutrit, no pot aprendre.

Parlant de altra cosa, hui em fet un questionari: Animaa-vos a fer les preguntes, una vegada realitzades teniu la solució al final.

1. Ens han dit que la terra atrau a totes les coses, aleshores perquè no cauen al sòl un astronauta o la lluna que són allí dalt?


2. Si plantem una varet d'avellaner, ens uns anys es fa gran. Al llarg de la seua vida, doncs, expermenta un gran augment de pes. D'on prové una gran part d'aquest pes?

3. Justifica quina de les segÜents representa un peroll major per la salut:

- Dormir en una habitació tancada amb un animal de companyia
- amb una planta
- amb altra persona.
- altres ( específica què)

4. Una persona diu que els objectes que estan en una mateixa habitació tenen la mateixa tempertura.És correcte? perquè?

5. Un cotxe consumix 30 kg de combustible en un viatge. Podem afirmar que els gasos que ha expulsat pel tub d'escapament en aquest viatge:
- no pesen res
- pesen 30 kg
- pesen molt més de 30 kg
-  altr resposta
'
6 En que època d l'any són els dies més llargs? i mes curts?

Respostes:

Pregunta 1:





Pregunta 2:


Pregunta 3: Dormir en una persona:
https://blogs.20minutos.es/yaestaellistoquetodolosabe/el-falso-mito-sobre-el-peligro-de-dormir-en-una-habitacion-con-plantas/

Pregunta 4:

Pregunta 5: Pesen més de 30 kg
http://www.microsiervos.com/archivo/ecologia/que-es-emision-co2-kilometro-recorrido.html
Pregunta 6: més llargs en estiu i mes curts en hivernhttps://www.windows2universe.org/earth/climate/cli_seasons.html&lang=sp















miércoles, 7 de marzo de 2018

SORPRENENT!

Que els xiquets no vulguen anar al col·legi és una pena, perquè en realitat deurien estar desitjant arribar a classe per descobrir que gran aprenentatge van a realitzar.. Però clar molt d'ells el que es troben son hores i hores sentats en una cadira i milers de fitxes, hem de fer alguna cosa per canviar aquesta situació.

Avui dia vivim envoltats de tecnologia i em pareix genial poder usar-la a classe, un exemple és el kahoot, sincerament crec que si els professors ho utilitzen en primària no tinc dubte que serà un gran èxit, on els nens aprendran moltíssim.

Per finalitzar vull compartir amb tot aquell que em llegeix, alguna cosa que jo creia saber.. però que en realitat estava totalment enganyada i és que dormir amb una planta és perjudicial per a la salut perquè ens lleva l'oxigen. Doncs he de dir ( Redoblament de tambors) que és mentida! Per la mateixa raó, tira a la teua parella de l'habitació, al gat i al gos perquè t'assegure que consumeixen moltíssim més oxigen i alliberen moltíssim més Co2 que una planta.


Sorprenent!!!!!

                                   






FI

Hui és l'últim dia de classe i l'última entrada d'aquest bloc, per això vull dedicar aquesta entra, a una reflexió sobre aquesta...